fredag 31 oktober 2014

Drunkards path

 
Jag har varit på kurs igen hos Quiltameva. Denna gång sydde vi Drunkards path på nytt sätt och det var lite pilligt. Det skulle egentligen bli en liten fyrkantig väggquilt men jag gjorde en löpare i stället. Jag har mer användning för den. Den ser lite orientalisk ut, tycker jag. Färgmässigt passar den in nu när det är höst och Halloween står för dörren.
 

Det blev lite fint i hörnen. Jag har bara quiltat den med diagonala linjer. Jag vågar mig fortfarande inte på att frihandsquilta på något som jag haft mycket jobb med så därför är det bättre att ta det säkra framför det osäkra.




 
Nu när det är Halloween så måste det ju finnas med en katt också.

tisdag 28 oktober 2014

Muggmattor

 
Jag vann ju lite tyg av Bambi och av dessa har jag sytt fyra muggmattor. Jag har lagt till det svarta med vita prickar och avslutningskanten. På baksidan har jag samma tyg som avslutningskanten. Tack än en gång Bambi för tygerna.





Det är kanske i sista minuten men jag länkar ändå till Bambis Visa och berätta måndag.



fredag 24 oktober 2014

Halloween

 
Mitten på dessa tabletter med Halloween motiv har jag sytt för hand över papp (EPP). Resten har jag sytt på maskin. Det var kul att blanda hexagoner med trianglar.

 
Det blev lite tyg över så jag gjorde två coasters också.


 

måndag 20 oktober 2014

Höstmys


Det har varit lite trögt ett tag. Ibland känns det som om man inte får något ur händerna men nu har jag kommit igång igen.. Jag har börjat gilla Halloween mer och mer och det finns ju så många fina tyger, så nu har jag sytt ett par tabletter.


Jag har quiltat ett spindelnät med en gråsvart genomskinlig tråd, jag tycker det ser lite kul ut.


Det blev två muggmattor också.
 



Sixten har nyss vaknat och undrar vad jag håller på med i trädgården.
 
Eftersom det är måndag länkar jag till Bambis "Visa och berätta".

fredag 10 oktober 2014

Pingviner


Till vår utställning hade vi ett delprojekt där vi skulle sy pingviner. Detta blev mycket uppskattat. Arrangemanget ska föreställa en livbåt från Titanic som strandat på ett isberg och som övertagits av pingvinerna.

 


Pingvinerna på bilden ovan är min lilla samling och en del har fått halsdukar. Mönster till pingvinerna finns här.

måndag 6 oktober 2014

Höstglädje

 
Fick lite blodad tand att sy ett glasögonfodral till.

 
.. och sen blev det även en liten börs. Eliot låtsas att han inte är intresserad.
 
Den elake spräcklige som jag berättat om tidigare har jag inte sett till på flera månader så det har varit ganska lugnt här på nätterna men i natt dök han upp igen. Jag vaknade av att katterna skrek och mycket riktigt så var han i farten igen. Morris låg under bilen och den spräcklige gick och burrade upp sig som en riktig tupp. Jag ger mig inte på honom igen så jag försökte försiktigt kalla in Morris men efter ett tag gav jag upp och gick in och stängde dörren. De får klara upp det själv och efter ett tag blev det tyst.




 
Idag länkar jag till Bambi som idag inspirerar med sin Visa och berätta.

onsdag 1 oktober 2014

Glasögonfodral

 
Nu när det är tid att lägga solglasögonen på hyllan har jag sytt ett fodral till dem men då ligger de i alla fall varmt och gott i vinter. Jag har använt samma mönster som saxfodralet som jag visade för lite sen med lite små justeringar.


 
Varje årstid har sin tjusning men hösten är en av mina favoriter då man kan leka med färger och det finns så mycket ute i naturen som man kan pynta och göra fint med.