onsdag 30 april 2014

Valborg

Fantastiskt väder vi har nu. Annars minns jag att det brukar vara så kallt och blåsigt på Valborgsmässoafton och att jag alltid frös men det berodde nog mer på att jag var för lättklädd. Numera klär jag mig för vädret och inte för årstiden och gå iväg och titta på någon rishög som brinner har också tappat sin tjusning när man eldar kl 19 när det är ljust ute. Jag kan ju tycka att det i så fall är något mysigare om det sker i solnedgången.


En ask som är lagom stor till en paket te.
 
Mina dubbla vitsippor blommar för fullt. De har förökat sig rejält, annars tycker jag att de växter som är förädlade försvinner efter ett tag.

 
Som den här tulpanen. Jag hade 10 lökar från början och nu är det en enda som blommar men visst är den vacker.

 

söndag 27 april 2014

Trekanter

En ny löpare som jag har sytt med hjälp av linjalerna nedan. Den var väldigt rolig att sy och allting passade så perfekt. Det kan bli lite si och så med spetsar ibland. Sen har jag quiltat jättemycket, fast det syns inte så bra på bild.

 



Triangle Squared

och Perfect Rectangle. Nere till vänster kan ni se mer vad man kan använda linjalerna till.
 

 

fredag 25 april 2014

Day and night

Magnolian blommar för fullt.

Igår var jag på en trevlig kurs hos Quiltameva. En ny linjal. Det går inte att köpa linjalen separat utan den ingår när man köper den här boken.

Vi skar upp ett antal remsor från tre tyger och sydde ihop och sen skar man. Detta är huvudblocket. När man skär blir det ett antal bitar över och de använder man sen till andra block.

Av en del bitar så blev det detta block.

och av en del andra blev det detta. Alltså inget spill.
 
Linjalen ser ut så här och ute i min vänsterkant finns en länk till en demonstrationsvideo.
 
 

 
 

söndag 20 april 2014

Påsklöpare

Glad Påsk


Den här löparen har jag sytt efter ett mönster från Quiltemagasinet nr 1, 2008.


Utefåglarna har fått ett nytt litet hus.
En lagom stor ask att förvara tepåsar i.

fredag 18 april 2014

Stickande hönor

Glad Påsk
önskar jag alla mina bloggläsare och tack för alla trevliga kommentarer!
 
 
En löpare som jag sydde på kurs hos Quiltameva för några år sedan. Spetsarna på stjärnorna är gjorda med vikteknik. På bården är det stickande hönor med sina små kycklingar lekande runt sig.

 
En festremsa med samma tyger.

 
 
Flugan gillar också mina Pingstliljor.

Eliot myser där han ligger och spanar.
 

torsdag 17 april 2014

Skjortor

Skärtorsdag och idag är det dags att dra iväg till Blåkulla. GPS:en är inställd så att jag hittar i år. I fjor kom jag lite på avvägar. Blir väl tungt med 3 katter på kvasten men jag får väl sätta en där framme så det blir lite motvikt.


Två nya skjortor sydda lagom till påsk. De ska användas som muggmattor.

Nu blommar min lila vitsippa.

Backsipporna har också kommit igång.
 

tisdag 15 april 2014

Vit tisdag

Blå måndag, vit tisdag, ask onsdag och skär torsdag, alla i så kallade stilla veckan före påsk. Jag googlade lite på detta. Kul att läsa. Det visar sig att blå måndag och vit tisdag egentligen tillhör fettisdagen. Blått är en helig färg och ska ingjuta lugn och vitt efter mjölet som man bakar till fastlagsbullar. Vad gjorde vi innan Google, jo vi slog upp i våra tunga lexikon som nu står och dammar igen i bokhyllan.
 Igår sydde jag denna lilla påskduk. Var hos Quiltameva för lite sedan på After work, där vi bland annat fick detta mönster på hönor. Det skulle egentligen vara muggmattor men jag har gjort om det lite att passa perfekt till min lilla bänk bredvid spisen.

måndag 14 april 2014

Aprilväder

Det regnar, sen skiner solen en liten stund och sen regnar det igen och då hinner man och sy lite grand så i helgen har jag hunnit med en del.

En ny väska till påsk är väl inte helt fel. Köpte mönstret på Symässan av Quilthjärtat plus tyget till själva väskan. Jag är inte så bra på vad det är för tyg men det är något linneaktigt.

 Två små kossor, de är bara för söta. Köpte även detta mönster på Symässan av Quiltpassion. Mönstret är gjort av Melly and me.

 
Idag länkar jag till Bambi syr och måndagens Visa och berätta.
 

fredag 11 april 2014

Kycklingar

 
Den första kycklingen har kläckts av den stolta mamman hönan Klara. Välkommen till världen och jag kan lova dig att du slipper sluta på grillgallret.


Tack Eva, Eva och Anna för tipset på de små kycklingarna. Det blev 14 stycken, blev ganska lagom i ett litet påskris. Hur du gör kycklingarna hittar du här.